BIER VOOR BOEZEMVRIENDEN

Onze vriendinnen van het eerste uur zijn toe aan een “make over”.
Begin 2022 maken de wulpse verschijningen plaats voor een nieuwe frisse look. 

Het is tijd voor verandering.

21 Jaar hebben mijn trouwe fans van mijn verschijning op het etiket genoten. Immens populair ben ik geworden, al zeg ik het zelf. Maar ik ben niet doof of blind voor veranderingen in de wereld. In- en exclusiviteit, #metoo, seksisme en discriminatie. Het staat terecht in de belangstelling. Tijden veranderen. Wat voorheen als onschuldige humor werd gezien, wordt nu niet altijd meer zo ervaren.
Mijn trouwe fans weten natuurlijk al járen dat mijn naam “blonde boezemvriendin” betekent. Die houden we erin. In Vlaams-Brabant willen we nog weleens “snollen” met familie of vrienden. By the way.. het werkwoord “snollen” betekent snoepen of smullen, voor wie dit nog niet wist. Toegegeven, snol wordt ook nog wel eens in een andere context gebruikt. En ja, ik heb met mijn afbeelding op het etiket met een vette knipoog alle betekenissen van het woord onderstreept. Wat door veel mensen met heel veel plezier werd omarmd. 

Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch staat niet voor niets voor het brouwen van bier voor “de blije drinkende mens”, dat zit in onze naam besloten. De bieren, maar ook mijn verschijning, moet dus vooral een sfeer verhogende uitwerking hebben. Met veel plezier genieten van het bier én van mijn blonde lokken dus. Ik blijf mijn grote schare fans trouw want ik zal ook met mijn nieuwe look stralen als vanouds! Minder expliciet. Maar duidelijk aanwezig. Het brouwerijteam is op dit moment aan het werk om mijn looks te restylen. Blijf mij dus volgen.

P.S.
Over in- dan wel exclusiviteit gesproken; de brouwerij waar ik vandaan kom scoort vrij hoog op de inclusieve ladder. Immers, de verkoop & promotie, financiële administratie, onze grafische vormgever, illustrators, tekstschrijvers, social media, het zijn allemaal vrouwen die dit voor hun rekening nemen. Wat zij niet doen is daarover luidkeels roeptoeteren. Vrouwen zitten als vanzelfsprekend in het DNA van ons bedrijf. Zij hebben mij, mijn Kerstzusje en boezemvriendinnen destijds gecreëerd. O ja, er loopt welgeteld één man rond; de brouwer. Vooruit, twee dan; want af en toe krijgt hij zijn Neefje op bezoek.

 Enne, ik ben en blijf hun beider favoriet. Dat dan weer wel.

Met lieve groeten,
Blonde Snol.

 

https://pimpelmeesch.nl/wp-content/uploads/2021/12/Blonde-Snol-nieuw.png

Bier voor boezemvriendenBLONDE SNOL

Etiketbier van de Chaamse tripel

Onze stoute vriendin van het eerste uur is en blijft de absolute favoriete van de Dorpsbrouwer uit Chaam. Ook jij gaat als een blok voor haar vallen! Want na het drinken van deze dame zal  niet alleen haar verschijning je bekoren

Alcoholpecentage: 8,5%  

Lekker bij: romige visgerechten, konijnenboutjes, volle kazen en fijne worstsoorten.

https://pimpelmeesch.nl/wp-content/uploads/2021/12/Vurige-Non-nieuw.png

Bier voor boezemvriendenVURIGE NON

Etiketbier van de Chaamse Dubbel

De Vurige Non is gebaseerd op de Belgische stijl abdijbier, meestal gebrouwen door gezellige paters. De Dorpsbrouwer uit Chaam bleek dit ook te kunnen en eerde de paters door het bier “Vurige Non” te dopen.

Alcoholpecentage: 7%  

Lekker bij: stoofvlees, paté, kazen en nagerechten met chocolade, stoofpeertjes en rood fruit. 

https://pimpelmeesch.nl/wp-content/uploads/2021/12/Heisse-Weisse-nieuw.png

Bier voor boezemvriendenHeisse Weisse

Etiketbier van de HefeWeizen

Heisse Weisse is een van oorsprong Duits bier (Beiers tarwebier). Deze frisse dame, prachtig uitgedost in een traditionele dirndl, lijkt zo weggelopen te zijn van het Oktoberfest, het grootste bier­feest ter wereld.

Alcoholpecentage: 5,5%  

Lekker bij: romige visgerechten, konijnenboutjes, volle kazen en fijne worstsoorten.

https://pimpelmeesch.nl/wp-content/uploads/2021/12/Kerstsnol-nieuw.png

Bier voor boezemvriendenKERSTSNOL

Etiketbier van Chaams Winterbier

Geen Kerstfeest zonder deze dame! Elk jaar weer maakt ze, in vol ornaat, een spetterend entree.
Daar word je toch warm van?

Alcoholpecentage: 8,5%  

Lekker bij: stoofschotel van wild- of rundvlees met bospaddenstoelen, grove paté, romige kaassoorten en zandtaart met pruimen-honing vulling.